210-5900785    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   Αριθμός ΓΕΜΗ: 157810001000

ecomind

ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ


Η εταιρεία μας, έχοντας πολυετή εμπειρία στην άσκηση αντιρρήσεων επί δασικών θεμάτων, τη σύνταξη τεχνικών εκθέσεων φωτοερμηνείας και την παράσταση παλαιότερα σε Επιτροπές Δασικών Αμφισβητήσεων (Α’ βάθμιες και Β’ βάθμιες Επιτροπές Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων) και πιο πρόσφατα σε Τεχνικές Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΤΕΕΑ) ή Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠΕΑ) για τους δασικούς χάρτες, αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου τη σύνταξη του πλήρους φακέλου άσκησης αντιρρήσεων επί των Δασικών χαρτών, στις περιοχές που αυτοί θα αναρτηθούν ή που είναι ήδη αναρτημένοι (εντός και εκτός Αττικής).

Στον εν λόγω φάκελο μεταξύ άλλων, εμπεριέχεται και περιλαμβάνεται σε κάθε περίπτωση ο προσδιορισμός της θέσεως της εκτάσεως με συντεταγμένες ΕΓΣΑ ’87 (όπως απαιτείται) και η συμπλήρωση και υποβολή των αντιρρήσεων, συνεκτιμώντας παράλληλα τα στοιχεία που θα προκύψουν από τη σχετική φωτοερμηνεία στερεοζευγών αεροφωτογραφιών παρελθόντων και προσφάτων χρονικών περιόδων.

Το γραφείο μας, μέσα στα πλαίσια της σύνταξης του φάκελου των αντιρρήσεων, εκπονεί απαραιτήτως προμελέτη φωτοερμηνείας (επιπέδου προεκτίμησης) και στη συνέχεια, αν και εφόσον διαπιστωθεί και προκύψει από τη σχετική προεκτίμηση ότι υπάρχουν και πληρούνται οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια εκπόνησης πλήρους (οριστικής) μελέτης φωτοερμηνείας, ακολουθεί η σύνταξη αυτής για τη στήριξη των αντιρρήσεων.

Η πολιτική μας

Σεβόμενοι τόσο τους πολίτες – πελάτες μας, όσο και το κύρος του γραφείου μας, σε καμία περίπτωση δεν εκπονείται (οριστική) μελέτη φωτοερμηνείας (επιβαρύνοντας με περιττά και χωρίς λόγο έξοδα τον πολίτη) για την απόδειξη του μη δασικού χαρακτήρα μιας έκτασης, αν από την αρχική προεκτίμηση δεν προκύψουν τα απαραίτητα στοιχεία επιστημονικής και πλήρους τεκμηρίωσης του μη δασικού χαρακτήρα της έκτασης. Η άσκηση αντιρρήσεων δεν προϋποθέτει την εκπόνηση (οριστικής) μελέτης φωτοερμηνείας (όταν μάλιστα κάτι τέτοιο δεν ευνοείται από σχετικά στερεοσκοπικά ευρήματα).

Θεωρούμε ότι η εκπόνηση (οριστικής) μελέτης φωτοερμηνείας που συνοδεύει το φάκελο αντιρρήσεων - χωρίς αυτή να βασίζεται σε πραγματικά και βασικά στοιχεία τεκμηρίωσης του μη δασικού χαρακτήρα της έκτασης, αλλά σε ανεύθυνες γενικότητες, δεν προσφέρει καμία επιπρόσθετη βοήθεια στον πολίτη, εφόσον είναι εξαρχής γνωστό - κατά την εκπόνηση της προεκτίμησης, ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα θετικά και ευνοϊκά στοιχεία.

Για το λόγο αυτό από το γραφείο μας - μέσα στα πλαίσια της σύνταξης του φακέλου αντιρρήσεων (χωρίς επιπλέον επιβάρυνση), διενεργείται σε κάθε περίπτωση προεκτίμηση για τη πραγματική (διαχρονικά) μορφή και το χαρακτήρα της έκτασης.

Συνεπώς, αν από τα στοιχεία της προεκτίμησης δεν προκύψουν θετικά και ευνοϊκά στοιχεία για την περαιτέρω σύνταξη της (οριστικής) μελέτης φωτοερμηνείας, η παροχή υπηρεσιών μας - σε αυτή την περίπτωση - περιορίζεται στην άσκηση των αντιρρήσεων και τη σύνταξη του φακέλου, συνεκτιμώντας και περιλαμβάνοντας σε αυτόν όλα τα λοιπά διαθέσιμα (ευνοϊκά) στοιχεία, παρέχοντας συγχρόνως κατευθύνσεις και συμβουλές. Σε αντίθετη περίπτωση, αν και εφόσον προκύψουν θετικά στοιχεία για τη σύνταξη (οριστικής) μελέτης φωτοερμηνείας, κρινόμενη αυτή ως απαραίτητη, εκπονείται με την αντίστοιχη επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Τι περιλαμβάνει μια μελέτη φωτοερμηνείας;

Η φωτοερμηνεία περιλαμβάνει τη σύνταξη τεχνικής εκθέσεως (μετά από την προεκτίμηση) μέσω στερεοσκοπικής παρατήρησης αεροφωτογραφιών των χρονικών περιόδων 1937 – 1939 (όπου υπάρχουν λήψεις), 1945 και 1960 καθώς και πρόσφατων χρονικών περιόδων, για τον έλεγχο της μορφής της έκτασης (Δασικής, Αγροτικής ή Χορτολιβαδικής). Από την ανάλυση των στερεοσκοπικών ευρημάτων της φωτοερμηνείας και με την κατάλληλη επιχειρηματολογία και τεκμηρίωση, προκύπτει και η απόδειξη του μη δασικού χαρακτήρα μιας έκτασης που πράγματι πληροί τα σχετικά κριτήρια (ως μη δασική), έτσι ώστε να υποστηριχτούν και οι αντίστοιχες θέσεις στις Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων με παρουσία τεχνικού συμβούλου (Δασολόγου).

Σημειώνουμε ότι οι εν λόγω επιτροπές είναι τριμελείς (απαρτιζόμενες από δασολόγο, νομικό και τοπογράφο ή γεωπόνο) και εξετάζουν αποκλειστικά και μόνο τη μορφή των εκτάσεων.

Επικοινωνία

  • Ραιδεστού 7, Αιγάλεω 122 41
  • 210 5900785
  • 210 5310280
  • 210 5900386
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.